Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Ungdomsliv på kredit – gældsproblemer i forbrugersamfundet

Fredag den 27.11.15 holdt Forbrugerrådet Tænk konference om unge og gæld. Her finder du programmet og oplæggene.
8. December 2015

Konference: 'Ungdomsliv på kredit'

Projekt ’På Rette Spor’ afholdt i samarbejde med TrygFonden konference for samarbejdspartnere og interessenter på området, i forbindelse med udgivelsen af rapporten 'Ungdomsliv på kredit - gældsproblemer i forbrugersamfundet'.

På Rette Spor har i næsten to år arbejdet med at afdække og analysere forekomsten af gældsproblemer blandt unge mellem 18-30 år i Danmark. Rapporten giver bl.a. svar på, hvor stor en andel af dagens unge, der har gældsproblemer, hvilke generelle udfordringer unge står overfor i dag, samt hvilke forhold, der øger unges risiko for at have gældsproblemer.

Formålet med konferencen var, at formidle hovedresultaterne fra rapporten, at sætte fokus på de samfundsmæssige omkostninger gældsproblemer har, samt at diskutere nye veje og strategier til forebyggelse af gældsproblemer. Blandt oplægsholderne var projektdeltagere fra På Rette Spor samt eksperter fra ind- og udland, der på forskellig vis bidrog til at belyse dette.

Herudover var der politisk paneldebat bestående af: Trine Torp (SF), Jeppe Bruus (S) og Jan E. Jørgensen (V), som diskuterede problemets karakter og mulige forebyggelsesinitiativer.

Dorte Fals (fra DR Pengemagasinet) var konferencier og førte os sikkert igennem dagen. Både før og efter konferencen og udgivelsen af rapporten, var der masser af presseomtale bl.a. i TV-avisen og i Politiken.

Tak til alle som deltog.

 

Rapporten: Ungdomsliv på kredit - gældsproblemer i forbrugersamfundet:
Resultaterne fra første fase af ’På Rette Spor’ er samlet i en rapport, som kan læses nedenfor:
Rapporten kan også bestilles ved henvendelse til Forbrugerrådet Tænk.

 

Kontakt ’På Rette Spor’:
Projektleder, Turf Böcker Jakobsen: tbj@fbr.dk - tlf: 77 41 77 81.
Analysekonsulent, Nana Riget Nielsen: nrn@fbr.dk - tlf: 77 41 77 03.

Find dagens oplæg, fotos og programmet nedenfor: