Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Analyseopsamling om børn og børnefamiliers mad- og indkøbsvaner

Fra 2020 – 2022 har Forbrugerrådet Tænk gennemført 5 analyser af børnefamiliers viden, vaner og holdninger til mad, indkøb og bæredygtighed. Dette er en opsamling.
10. Maj 2022

Forbrugerrådet Tænk har med hjælp fra forskellige eksterne aktører gennemført 2 kvalitative og 3 kvantitative analyser de seneste 3 år. Deltagerne har været skolebørn, deres forældre samt den øvrige voksne befolkning. Analyserne har på forskellig vis tegnet et billede af nutidens børnefamiliers indkøbsadfærd.

I denne analyseopsamling har vi samlet de vigtigste resultater under temaerne:

  • Børnefamiliernes indkøbsadfærd
  • Madlavning i børnefamilien
  • Børnenes viden om mad
  • Børnefamiliens madvaner
  • Bælgfrugterne kommer

Opsamlingen viser blandt andet, at børn gør som deres forældre, når det kommer til at træffe valg i supermarkedet. Generelt vil forældrene gerne spise bæredygtigt, men manglende viden, mærkning og inspiration står ofte i vejen.

Afslutningsvis i opsamlingen kommer Forbrugerrådet Tænk med 12 anbefalinger til, hvordan børnefamilier kan handle og spise mere bæredygtigt i fremtiden. Nogle af anbefalingerne henvender sig til forældrene, nogle til fagpersoner der arbejder med den bæredygtige omstilling i relation til børn og børnefamilier.

Analyseopsamling er en del af projekt Klar til Indkøb, der er støttet af Promilleafgiftsfonden for landbrug