Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Forbrugerbarometret om mad og bæredygtighed 2022

Wilke har for Forbrugerrådet Tænk i foråret 2022 spurgt 1032 danskere over 18 år om deres indkøbsadfærd, holdninger og prioriteringer i forhold til mad og bæredygtighed.
9. Maj 2022

Forbrugerrådet Tænks nye Forbrugerbarometer om mad og bæredygtighed kortlægger faktorer, der har betydning for den enkeltes indkøbsmønster og i hvilken grad bæredygtighed spiller en rolle i indkøbsvanerne.

Årets undersøgelse viser blandt andet, at øget offentlig opmærksomhed på emnet, familie og venners råd, nye kostråd og udvalget på hylderne er de vigtigste årsager til, at klimavenlige vaner er kommet til. Spørger man til, hvilke vaner forbrugerne har ændret for at tage hensyn til klimaet, svarer halvdelen, at de har mindsket deres madspild, mens en tredjedel siger, at de har mindsket deres kødforbrug. 26 procent siger, at de ikke har ændret vaner for klimaet.

Forbrugerbarometret om mad og bæredygtighed er en måling, som Forbrugerrådet Tænk gennemfører årligt for at følge udviklingen i danskernes indkøbsadfærd, holdninger og prioriteringer. Første udgave blev udført i 2021.