Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Forbrugerpanelet om ansvarlig produktion og verdensmålene

Forbrugerpanelet har i november 2019 svaret på spørgsmål om ansvarlig produktion og verdensmålene.
8. April 2022

Resume 
19 ud af 20 forbrugere vurderer det som meget vigtigt eller vigtigt, at produkter og varer er produceret ansvarligt. 3 ud af 4 forbrugere finder det både vigtigst og nemmere at købe ansvarligt producerede fødevarer for eksempel kød, grøntsager, pasta, mejeri og brød i forhold til andre typer af forbrug.

Flest forbrugere svarende til 9 ud af 20 forbrugere mener, at producenterne har det største ansvar for, at der er ansvarligt producerede produkter tilgængelige. 17 ud af 20 forbrugere forventer i høj grad eller i nogen grad, at butikker sørger for, at de varer der sælges er produceret ansvarligt. 7 ud af 10 forbrugere ville købe flere produkter, der er ansvarligt producerede, hvis der var troværdig information på varen.

7 ud af 10 forbrugere er villig til at betale mere for produkter, der er ansvarligt producerede, mens 1 ud af 20 forbrugere vil betale meget mere for ansvarligt producerede produkter. 2 ud af 3 forbrugere tror i høj grad eller i nogen grad, at verdensmålene får afgørende positiv betydning for en bæredygtig udvikling i vores fremtid. 2 ud af 3 forbrugere finder det meget  vigtigt eller vigtigt, at virksomheder de handler med støtter op om verdensmålene.

Læs hele analysen"Forbrugerpanelet om ansvarlig produktion og verdensmålene" her