Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Forbrugerpanelet om forsikring

Læs Forbrugerrådets undersøgelse fra Forbrugerpanelet om danskernes holdning til og loyalitet overfor forsikringsselskaber. Desuden undersøges hvordan forsikringsselskaberne har reageret efter de sidste to års skybrud
16. December 2011

Forbrugerrådet har spurgt til forbrugernes indbo og bygningsforsikring.

Om Undersøgelsen:

Undersøgelsen havde til formål at belyse, hvor loyale vi er overfor vores forsikringsselskab, og hvor lidt vi skifter forsikring. Derudover ser undersøgelsen på, hvad vi synes om forskellig praksis og regler, samt om vi synes, det er besværligt at forstå forsikringsvilkårene.

Derudover undersøgteForbrugerrådet, hvad der er sket og hvordan selskaberne har reageret efter de sidste to års skybrud.

Analysens konklusioner:

Undersøgelsen fandt overraskende, at mange har det samme forsikringsselskab i rigtig mange år, men samtidigt, at betingelserne er svære at læse og at mange derfor undgår at læse dem.

Tillige er det mange,  der indenfor de sidste 5 år har undladt at anmelde en skade, nogle - fordi det var for besværligt.

Ses der på holdningen til kontanterstatninger, svarer de fleste, at de ikke kender til, at selskabet kan fratrække f.eks. 20 % fra erstatningerne, men at de kan leve med, at selskaberne gør dette og bestemmer, hvor vi skal handle henne.

En del er dog ikke tilfredse med denne regel.

Selskaberne har tillige reageret på årenes skybrud ved at skærpe vilkårene for ca. 10-15 % af forsikringstagerne, særligt overfor dem, der bor på Sjælland og i hovedstadsområdet.

 

Hent analysen her