Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Undersøgelse af danskernes madspildsadfærd

Undersøgelse af danskernes madspildsadfærd,forandringspotentialer og anbefaling til tiltag.
19. September 2012

Denne undersøgelse beskæftiger sig med madspild i de danske husholdninger. Det skønnes, at en gennemsnitlig dansk familie bestående af to voksne og to børn, kasserer fødevarer for 10.000 kr. årligt.

Hvad skal der til for at nedbringe madspildet?

Forbrugerrådet, Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer er gået sammen om at undersøge, hvilke hjælpemidler der skal til, for at nedbringe madspildet i de private husstande. Nærværende undersøgelse bygger på data fra en spørgeskemaundersøgelse udført på et repræsentativt udsnit af danskerne og en fokusgruppe, som gennem brugen af forskellige redskaber til at nedbringe madspild, giver feedback på deres oplevelser.

Opgaven er at oplyse og hjælpe

Den samlede undersøgelse viser, at danskerne gerne vil gøre noget ved deres madspild, men har svært ved at få øje på det. Det er derfor ikke nødvendigt at omvende danskerne, men derimod at oplyse og hjælpe.

Opmærksomhed på madspildet hjælper

Fokusgruppeundersøgelsen viser specifikt, at øget bevidsthed på eget madspild skaber motivation for ændringer i praksis. Derfor er en af undersøgelsens hovedkonklusioner, at opmærksomhed på madspildsproblematikken og på hvordan den opstår i vores hverdagsmadlavning, er den primære nøgle til reduktion af madspildet.

Undersøgelsen er fra august 2010

Download hele rapporten her

(pdf - åbner i nyt vindue)