Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Undersøgelse om unges forhold til frugt og grønt

Kender unge de officielle anbefalinger for frugt og grønt? Mener de unge selv, at de spiser nok frugt og grønt? Hvad skal der til for, at de spiser mere?
6. Juni 2016

Unge har svært ved at få spist nok frugt og grønt

Omkring hver tredje ung har dårlig samvittighed over ikke at spise nok frugt og grønt. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Forbrugerrådet Tænk i foråret 2016.

I undersøgelsen har Forbrugerrådet Tænk spurgt 503 unge i alderen 17-25 år om deres forhold til og viden om frugt og grønt.

Undersøgelsen giver blandt andet svar på, hvor godt de unge kender Fødevarestyrelsens anbefalinger for indtag af frugt og grønt både i forhold til mængde og hvilke frugter og grøntsager, der tæller med i anbefalingerne. Respondenterne svarer på, hvorfor det er svært at få spist nok frugt og grønt, og hvad der skal til for, at de vil spise mere.

Undersøgelsen er en del af Forbrugerrådet Tænks projekt Tyg på det, hvis formål er at inspirere og motivere unge til at træffe gode, oplyste valg i supermarkedet, så de kan få god mad uden at bruge for mange penge.