Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Undersøgelse om unges indkøbs- og madvaner

Hvad er vigtigt for unge, når de køber mad i supermarkedet? Hvor tit spiser de fastfood, og hvorfor? Få svar i denne ungersøgelse.
5. September 2017

Unge skal klædes på til indkøbsturen

Hver 4. ung læser ikke på emballagen, når de handler. Det er én af konklusionerne fra en undersøgelse, Forbrugerrådet Tænk har fået lavet af YouGov i juli 2017.

I undersøgelsen har Forbrugerrådet Tænk spurgt 503 unge i alderen 17-25 år og 806 voksne på over 26 år om deres mad- og indkøbsvaner.

Undersøgelsen giver blandt andet svar på, hvor og hvor ofte de unge køber ind, og hvad der er vigtigt for dem, når de vælger mad. Derudover fortæller undersøgelsen, hvor ofte unge og voksne spiser fastfood, take-away og færdigmad. Dem der oftest spiser denne slags hurtig mad har også svaret på, hvad der skal til for, at de oftere selv vil lave mad.

Undersøgelsen er en del af Forbrugerrådet Tænks projekt Tyg på det, hvis formål er at inspirere unge til vælge supermarkedet fremfor fastfoodløsninger og samtidig klæde de unge godt på til at træffe gode, oplyste valg i supermarkedet.

Læs hele undersøgelsen her