Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Brev til den nye erhvervsminister

3. Januar 2023

Til erhvervsminister Morten Bødskov

Hjerteligt tillykke med udnævnelsen som erhvervsminister og tak for invitationen til et møde d. 5. januar.

Vi ser frem til at samarbejde med dig som minister for forbrugerne og erhvervslivet, og vi er glade for så hurtigt at få muligheden for at hilse på og vende nogle af forbrugernes aktuelle udfordringer og muligheder.

Velfungerende markeder med god konkurrence og sikre produkter, der er fremstillet så bæredygtigt og holdbart som muligt, er afgørende for danske forbrugere. Derudover er det vigtigt, at forbrugerne har adgang til effektive klageinstanser, når noget alligevel går galt. Forbrugersikkerheden er særligt udfordret på de digitale markeder, og opgaven med at sikre tryghed i onlinehandlen er afgørende for både forbrugere og erhverv.

Vi forestiller os, at vi på mødet blandt andet kan få mulighed for at vende følgende:

  • Inflationens betydning for forbrugerne, herunder konkurrencesituationen særligt på energi- og dagligvareområdet og den tidligere regerings Forum for Forbrugerpriser.
  • Opfølgning på de to rapporter fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vedrørende problemstillinger i konkurrencen inden for rådgivning af forbrugerne på bankmarkedet samt incitamenter i forbindelse med de såkaldt finansielle supermarkeder.
  • Vildledende markedsføring omkring produkters grønne/bæredygtige egenskaber, såkaldt Greenwashing, herunder håndhævelsen af overtrædelser.
  • Lovforslag om regulering af de såkaldte ”Buy Now Pay Later”-kreditter.
  • Sikre produkter til forbrugerne, særligt fra handelsplatforme, nu hvor meget tyder på, at det ikke i denne omgang lykkedes at få importøransvaret på plads i EU, som den danske regering ellers havde arbejdet for.

Vi ser frem til mødet, hvor vi kan dele viden og synspunkter om disse spørgsmål og andre særlige udfordringer, som forbrugerne står overfor på dit nye ressortområde.

Vi ønsker dig en god jul og et godt nytår.