Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Brev til den nye social- og boligminister

3. Januar 2023

Til social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil

Vi ønsker dig hjerteligt tillykke med udnævnelsen som social- og boligminister. 

Hos Forbrugerrådet Tænk har vi haft et godt samarbejde med din forgænger på socialministerposten og ser frem til at fortsætte det med dig i de kommende år. 

Vi yder frivillig og vederlagsfri gældsrådgivning 7 steder i Danmark og er sekretariat for Den Nationale Vidensfunktion om samme. Vi ser gode perspektiver i, at social- og boligområdet er blevet knyttet sammen, da vi håber og tror, at det kan være til gavn for nogle af de gældsramte personer, vi møder i Forbrugerrådet Tænks rådgivningstilbud.

Som en del af vores arbejde har vi i en årrække haft succes med – sammen med TrygFonden - at nå ud til unge med gældsproblemer gennem kampagner og dette arbejde er også solidt forankret i vores lokale økonomi- og gældsrådgivningstilbud.

I den landsdækkende rådgivning møder vi nogle af de borgere, som allerførst mærker, når priserne stiger, og det bliver sværere at få enderne til at mødes. I en tid hvor mange danskere er mere økonomisk pressede end i mange år, står vores frivillige i økonomi- og gældsrådgivningen dermed i frontlinjen.

Vi satte stor pris på, at et flertal i Folketinget tidligere på året stod bag Aftale om udmøntning af midler til den frivillige og vederlagsfri gældsrådgivning fra 2024 og frem. Vi ser, blandt andet på grund af inflationen, ind i et stigende behov og er glade for, at aftalen også gør det muligt at udvide vores tilbud til et større geografisk område.

Vi håber, at du, som minister for nogle af de mest udsatte danskere, kunne have lyst til at besøge en af vores gældsrådgivninger og få et indblik i det vigtige arbejde vores fagligt kompetente frivillige udfører.

Vi ønsker dig endnu engang tillykke med ministerposten og en god jul samt et godt nytår.