Service menu

Forbrugerrådet Tænk Dokumentation

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Anbefalinger til styrket konkurrence i den finansielle sektor

Interessekonflikter, sammenbundne produkter og uforståelige dokumenter gør det svært at være forbruger i den finansielle sektor, og det hæmmer konkurrencen. Forbrugerrådet Tænk lancerer nu et udspil med 10 konkrete anbefalinger til, hvordan konkurrencen forbedres. Udspillet indeholder blandt andet et forbud mod såkaldte formidlingsprovisioner og krav om offentlig afrapportering af interessekonflikter i rådgivningen.
15. November 2021

De danske forbrugeres tillid til bankerne svinder og sager om fx negative renter, forkert gældsopkrævning og de finansielle supermarkeders indhegning af kunder har rejst en debat om, hvorvidt konkurrencen er skarp nok i den finansielle sektor.

Den finansielle sektor er en essentiel del af samfundets infrastruktur. Forbrugeren benytter dagligt sektoren, fx når der betales for de daglige fornødenheder med betalingskort og kontanter. Mange af forbrugernes store beslutninger kan kun ske i tilknytning til den finansielle sektor og den rådgivning, der ydes i sektoren, fx ved bilkøb, boligfinansiering, huskøb, pensionsopsparing, investering og køb af forsikringsordninger.

Forbrugerrådet Tænk arbejder derfor for at styrke forbrugernes handlekraft, så alle danske forbrugere kan træffe et trygt valg. På det finansielle område arbejder vi for at skabe effektiv konkurrence, som sikrer de bedste og billigste finansielle ydelser til forbrugeren.

Forbrugerrådet Tænk har på den baggrund formuleret en række anbefalinger der skal styrke konkurrencen.